Zorg voor je hond in Nederland
Menu

Zorg voor je hond in Nederland

In Nederland heb je veel huisdieren, met name honden, katten, vogels, vissen en konijnen. In Nederland zijn de apen en andere exotische dieren verboden. Ook veel papegaaien, reptielen en amfibie soorten zijn verboden. Ook zijn de gevaarlijke dieren, zoals giftige spinnen en schorpioenen en bedreigde soorten verboden in ons land. Sommige mensen houden kippen in de tuin, vanwege de eieren, maar er zijn ook mensen die dicht op elkaar wonen en dan kan dat voor overlast zorgen.

Regels met betrekking tot honden

Als je een hond hebt, dan ga je veel wandelen samen. Zorg er dan voor dat je een zakje bij hebt om de poep op te ruimen. Als je de behoeften van de hond niet opruimt dan kun je bijvoorbeeld een boete krijgen. In Eindhoven is deze bijvoorbeeld 120 euro. Honden mogen niet overal loslopen. Houd de honden altijd aan de lijn en ze mogen alleen op een hondenlosloop terrein los lopen (als dat staat aangegeven op het bordje). Als de honden loslopen dan moet je ook een zakje bij hebben om de ontlasting op te ruimen.

Dierenartsen

In Nederland zijn er veel dierenarts. Als je huisdier ziek is moet je contact opnemen met de dierenarts. Je zorgt voor je huisdier en je laat je huisdier nakijken als je huisdier zich niet goed voelt.

Dierenvoeding

Het eten voor dieren kun je kopen in de dierenwinkel, dat geldt ook voor beloningen, speeltjes, speelgoed, bedden/kussens en andere dingen voor je huisdieren. Ook in de supermarkt kun je vaak veel vinden voor je huisdieren.

Een huisdier vinden

Als je een huisdier hebt, kan het zijn dat deze is weggelopen. Dan is het belangrijk dat je gaat zoeken en contact opneemt met een dierenasiel, hier worden gevonden huisdieren vaak naar toe gebracht.

Hondenschool

 Het is belangrijk dat je je huisdieren goed opvoed. Met een hond kun je naar de hondenschool. Je kunt ook wanneer je zelf moet werken kijken wie je hond uit kan laten, dan kun je bij de honden uitlaatservice terecht.

Kennels

Als je op vakantie gaat, dan kun je je huisdier thuis laten en vragen of er iemand bij je in huis komt. Maar je kunt ook naar een kennel gaan en je huisdier hier een paar dagen onderbrengen. Vraag aan de dierenarts een paar goede adressen en ga hier zelf eens kijken.

Overlijden huisdier

 Als je huisdier komt te overlijden, dan kun je je huisdier begraven of laten cremeren. Je kunt je huisdier bij de dierenarts achterlaten, maar ook mee naar huis nemen en thuis begraven of laten cremeren en dan het as ophalen en in een urn mee naar huis nemen.