Soorten crematies
Menu

Soorten crematies

Als je hond is overleden, dan kun je de keuze maken om je hond te laten cremeren. In het begin is dat vaak een aparte gedachten, je brengt de hond weg en later kun je hem ophalen in een potje of in een hanger, net wat je zelf zou willen. Hierdoor heb je je maatje wel weer dichterbij. Veel mensen hechten er waarde aan en willen de hond bijvoorbeeld ergens op de schouw plaatsen, zodat hij toch weer een beetje thuis is. Sommige mensen willen de hond liever in de tuin begraven en op deze manier bij zich hebben. Iedereen kiest wat bij hem of haar past, maar een crematie is in ieder geval ook een optie en er bestaan twee soorten crematies waar je uit kunt kiezen.

Een collectieve crematie

Als je de keuze gaat maken voor een collectieve crematie, dan wil dat zeggen dat de hond samen met andere dieren wordt gecremeerd. Daarbij komt ook dat het as van de hond en van de andere huisdieren uitgestrooid wordt over een plaats die van tevoren bekend is gemaakt aan je. 

Een individuele crematie

Dan heb je nog de individuele crematie. Hierbij heb je veel meer mogelijkheden. Hierbij wordt de hond om te beginnen alleen gecremeerd. Het as van jouw hond wordt daarbij opgevangen in een soort bak. Als de hond is gecremeerd dan mag jij de keuze maken of je het as mee wil nemen of dat je het ergens uit wil strooien. Je kunt als je je hond individueel wil laten cremeren, ook afscheid nemen van tevoren. De hond wordt dan opgebaard en zo kun je op een bijzondere manier afscheid nemen van je maatje. Alles kan naar wens worden aangepast en is bespreekbaar met het crematorium.